dimecres, 23 de gener del 2008

El Pa i Trago


Hi ha clients habituals, de cada dia; uns hi van a esmorzar, d'altres hi van a dinar, i n'hi ha que hi van a comprar el menjar per endur-se'l a casa. Això sense comptar els que van a comprar-hi els productes de xarcuteria que hi despatxen. El Pa i Trago, del carrer Àusias Marc, tocant al Passeig de Sant Joan, és un establiment autèntic i molt ben equipat. Es tracta d'una història familiar feta realitat: els actuals propietaris, el Josep i la Rosa són els continuadors d'un negoci d'alimentació que s'havia iniciat amb la generació anterior. Això, que és veritat, es nota en la selecció dels productes, en els plats, en el tracte, i en l'estil de l'establiment, i l'ha convertit en un punt de referència del barri, perquè fa molts anys que presta un servei de qualitat, ininterrompudament; i tothom ho sap. Si hi anéssiu expressament i tinguéssiu paciència per amotllar-vos al seu ritme, fruit d'una comunió perfecte entre els propietaris i la clientela, experimentaríeu un enorme plaer: el confort de la sala, del mobiliari i de l'ambient, unit a una oferta de viandes d'una presència excepcional. La cuina que ofereixen és un cant al passat, amb un receptari tradicional, ric i cuidat, poc habitual a les taules d'avui, malauradament.
Les ciutats esdevenen un munt de petites històries particulars que s'entrellacen i se succeeixen, formant un conglomerat social i demogràfic. Per visualitzar-ne la riquesa cal posar la lupa, perquè, altrament, moltes d'aquestes petites finestres de realitat ens passarien per alt. El Pai Trago és una d'aquestes icones del trenca-closques urbà que contribueix a la vida del barri amb una oferta qualitativament indiscutible. D'uns mesos ençà el Josep ha incorporat el vi A Punt entre la seva selecció de productes, l'ha ofert a la seva clientela i n'ha consolidat un bon nombre d'entusiastes. Per nosaltres és un honor.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El dueño del establecimiento es un rácano y un huraño. Fui con mis dos hijos, de 4 y 1 años, y nos negó la posibilidad de sentarnos en una barra baja que tienen al lado de la entrada. Yo le proponía comprar comida para llevar para poder dársela a mis hijos sentados tranquilamente en la barra, y el me daba dos razones para negarse: que el restaurante abría a las 2 --faltaban 20 minutos y además yo no le pedía nada a la carta-- y me decía que la comida para llevar era otro precio diferente al de sentarse allí. Lo encuentro de un usurero dificil de superar. Ah! Y yo era cliente habitual, antes de tener a mis hijos trabajaba en la zona e iba dos o tres veces a la semana... Imaginaros si no sois clientes!!!!!! Horrible. No pienso volver en mi vida!!!!!!!!!!