dimarts, 8 de gener del 2008

Proveu el nostre vi blanc!


És una Garnatxa Blanca 100 % de la D.O. Terra Alta.
D'entrada, dir que de vins amb aquestes característiques n'hi ha pocs. Per diverses raons. És a dir, estadísticament, és poc provable que n'hagueu tastat gaires. I, per tant, hi ha moltes possibilitats que en fer-ho us endugueu una sorpresa. La Garnatxa Blanca de la Terra Alta és una varietat interessantíssima, que gaudeix de pocs aplaudiments, sobretot, perquè es coneix poc.
Què hi trobareu?
Volum i persistència. Un client francès m'ha dit que li recorda els bons Chardonnays.
Omple la boca, té estructura, aguanta plats consistents (i en aquest sentit contradiu el tòpic que els blancs només poden acompanyar menjar suau); i després d'haver-lo engolit, es queda a la boca, deixant-hi emprempta.
En aquesta proposta, el vi A Punt reivindica el paper del blanc, reivindica la tipicitat de la varietat, i reivindica el territori. amb aquest vi podem menjar tota mena de plats; i, però, és suficientment fresc per competir amb qualsevol dels blancs comercials, és simpàtic i fàcil, suau i afruitat.
Perdoneu al to. Sembla una nota de tast, però quasi m'hi veig obligat. Els tòpics arraconen els blancs, i amb aquest vi volem contribuir a trencar-lo.