dilluns, 14 de gener del 2008

Parlen de nosaltres


Avui ha aparegut un article a la secció "VIVIR" de La Vanguardia dedicat al Bag in Box; al final de l'article, i sense anomenar-nos explícitament, el secretari de la D.O. Terra Alta, fa referència al projecte empresarial d'Alterovinum, "incluso ya ha surgido alguna empresa que envasa en bag in box vinos de distintas denominacions de origen (Terra Alta, Montsant y Tarragona) con objeto de acercar vinos de calidad para el consumo doméstico a jóvenes familias por debajo de los cincuenta años. De una manera sencilla y a un precio razonable".
El titular de l'article és "la puesta al día del vino a granel". Hi ha una gran confusió sobre el concepte, perquè, estrictament, el granel, el vi a doll, és aquell que circula sense garanties sanitàries, sense registre d'embotellador. De fet, i per oferir seguretat alimentària, la llei preveu que el vi ha de servir-se sempre envasat, però es fa la vista grossa, i el vi a doll se segueix servint, de manera residual. El Bag in Box, en tot cas, és un envàs, amb unes característiques determinades, però al capdavall, un format modern i regular, per la distribució de vi.
Nosaltres, que creiem en aquest format com a eina per re-introduir el vi a la taula quotidiana, per les seves bondats (garanteix la correcta conservació del vi durant llargues setmanes), oferim vins seleccionats, perquè entenem que el consum quotidià exigeix la qualitat d'un producte ben definit, seleccionat i regular.