divendres, 11 de gener del 2008

Productes Selectes

Avui he anat a Calella (de la costa). Hi tenim un client important: la botiga - xarcuteria El Tall, al carrer de l'església, paral·lel a la platja, provablement el carrer de més ambient comercial. Calella és un d'aquests pobles de la costa que, amb una extraordinària animació en els mesos d'estiu, a l'hivern veu decréixer l'activitat, però menys del que un espera. Les vies comercials estan sempre concorregudes, i el comerç és permanent, contra el que hom podria esperar, que tanquessin durant els mesos poc turístics. El cert és que s'hi veuen fesomies forànies, de turistes jubilats que s'hi han quedat a viure, provablement amb una participació elevada al cens.
El Xavier, l'amo d'aquesta botiga de productes selectes que va obrir fa prop de 3 anys, i l'èxit de la qual l'ha empès a obrir-ne una altra a Blanes, coneix molt bé la clientela, s'interessa i està al cas de tot; i els clients també el coneixen, saben que té productes de primera qualitat, que ell mateix viatja als assecadors de pernil (ara se n'hi va de ruta) i que encarrega les partides que després anirà servint als seus establiments. Per Nadal ha venut una gran quantitat de peces de pernil ibèric, entre espatlles i cuixes. La veu corre pertot i rep encàrrecs de tota la contrada.
Just abans de les festes va tenir la cordialitat d'agafar-nos unes quantes caixes de vi, i ara, amb l'ambient més calmat, podrà dedicar-se a explicar-lo.