dimecres, 1 d’octubre del 2008

Trobada amb el Joan Gómez a Cuvée


A mitja tarda he passat per Cuvée 3000, a les instal·lacions que tenen al carrer Lepant. És un distribuïdor de referència que ha complert 10 anys i que s'ha caracteritzat per treballar amb una selecció de vins molt acurada. Un dia, fa ja alguns mesos, el Joan València em va dir que a ell li interessaven els viticultors que podien identificar-se amb la "triple A"; una designació enigmàtica que respon a la tríada d'Agricultor, Artesà i Artista. Ell s'ha especialitzat a comercialitzar aquests productes, que li agraden i li interessen, i la seva empresa marca una certa tendència en el mercat. Cuvée s'enfoca als clients que s'interessen pel vi, que reclamen un servei òptim tant en la distribució com en la cura del producte, i que aprecien la selecció d'un catàleg ampli on cada referència va acompanyada d'una llegenda.

L'establiment és un espai polivalent que acull les oficines de l'empresa (distribuïdora), el magatzem, una sala de tast, per les trobades amb els clients de l'hostaleria (disponible per a grups de tast), i una entrada - exposició de les ampolles dels cellers representats.

I allí, triant ampolles (la botiga és oberta per als que hi estan interessats), m'he trobat al Joan Gómez Pallarès, tastador i escriptor de vins, recentment guardonat amb el premi del 1er. concurs de blocs de vins que el Consell Regulador de la D.O. Catalunya va convocar en motiu de la XXVIII ena. mostra de Vins i Caves de Catalunya. Ha estat casual, perquè tot just feia una setmana que havíem coincidit al lliurament de premis i encara, a penes si ens coneixíem. Ell m'ha advertit que justament avui havia enllaçat el meu bloc en el seu, el de vinis, i m'ha fet recordar que jo ho tenia pendent. Li he ensenyat els envasos del vi A PUNT, perquè allí, a Cuvée, els teníem a mà, i hem quedat de trucar-nos per tastar-los.

17 comentaris:

Blog De Vinis ha dit...

Moltes gràcies per la nota, Oriol! La veritat és que ha estat una trobada molt agradable. El dia del Moll de la Fusta coneixia molta gent, però en vaig conèixer molta més de la que només havia sentit parlar o n'havia llegit alguna cosa. Entre ells tu: em feien i fan molt respecte els blocs i pàgines web dels que sou professionals perquè sempre em dic "què pensaran d'aquest xitxarel.lo?" (és a dir, jo).
Al final, i avui n'ha estat una prova més per si calgués, sempre passa el mateix: ens acaba unint la passió per la vinya i el vi, paguem la hipoteca com la paguem!
Ara llegeixo l'entrada de l'Hom, que és ben a la vora de casa! Si ho hagués sabut, ja hauríem fet un primer tast. Però segur que trobem l'ocasió. M'han agafat moltes ganes de tastar els teus vins i d'escriure'n. Tens molta raó quan reivindiques que també hi ha d'haver vins de cada dia bons i dignes. I si estan envasats en capsa, com és el cas dels teus SINE QVA NON, encara més, perquè tenim certs prejudicis contra els envasos que no siguin vidre i ampolla i contra els taps que no sigui suro. I el que cal és probar els vins i opinar després.
Ho farem!
Salut i merci de nou!
Joan

Blog De Vinis ha dit...

M'he oblidat de dir que al Cuvée 3000 no saben ni qui sóc. Es quedaran distrets si llegeixen la teva nota. Però no volia deixar d'escriure que tens tota la raó: hi vagis com a particular o com a professional, són atents, molt amables i tenen un munt de petits (o grans! M'he endut la darrera màgnum del Clos des Grives del Combier, 2004 (Crozes-Hermitage)) tresors: sobre tot de DOs espanyoles (han caigut el Malpaso 2006 de Méntrida i el nou Tricó 2007, que promet molt) i també franceses, italianes (poc), alemanyes i austriaques, portugueses (menys)...
Un bon lloc pels xalats pel vi a Barcelona: estem de sort al Cap i casal!
Salut!
Joan

Oriol Pérez de Tudela ha dit...

Nosaltres ens hem fet una proposta "innovadora, iconoclasta, oportunista, però amable i honesta".
Hi ha un cert dol implícit. Ens costa acceptar que el vi sigui un objecte de luxe. Entenem la complexitat, la univocitat i fins l'exclusivitat d'alguns vins; i fins i tot ens agrada aprendre a conèixer-los. Però volem reivindicar un lloc per al vi (quasi en genèric), perquè per nosaltres és un senyal d'identitat cultural. Sense renunciar a la descoberta de les excepcionalitats, però sense perdre'ns en un món estrany i elitista. Pensem que si ens agrada el vi apreciarem les joies vitivinícoles, que sobresurten per damunt dels vins corrents, de consum, als quals creiem que hem d'exigir qualitat (regularitat i respecte pel que diu la seva descripció), i personalitat i tipicitat. Podem permetre'ns-ho: cadascú, a la seva terra, hauria de conèixer els seus vins i estimar-los, com els seus plats, les seves plantes i els seus paisatges. Els que posem arrels ho necessitem.
Si el Brunello de Montalcino, que per altra part desconec, ha generat adeptes és perquè parla d'un territori i d'una història, és a dir, d'una cultura. Això, que per a molts és una petitesa, per a alguns és un símbol per entendre els mapes, són llumetes orientatives, que poden ajudar-nos, en la foscor de la caverna.
Ja xerrarem!

Blog De Vinis ha dit...

Estem molt d'acord en el que dius, Oriol i, certament, de la mateixa manera que el Brunello i la sangioveses són un signe d'dentitat de Montalcino o la nebbiolo i el barolo de les Langues, a casa nostra un bon vi blanc (qui parla de marques o preus o, fins i tot, d'envasos?) fet de garnatxa blanca ha de ser un símbol d'identitat també.
Fins i tot m'atreviria a dir que també ho haurien de ser, una mica, les maneres de fer el vi. Jo ja estic una mica fins a la barretina de, ja que som en això, vins blancs amb mantega, cremosos, fusta per sobre de tot i tres remenades de les lies setmanals...
Seguirem!
Joan

Anònim ha dit...

hola la veritat he llegit amb molt interés el vostre comentari sobre Cuvee 3000 i un cop he entrat en el web i he vist alguns dels cellers que representen d´algunes zones catalanes que conec bastant bé com a aficionada al bon vi i he verificat que les tres AAA no es compleixen. Cellers que compren verema, inversors extrangers que volen aprofitar-se del prestigi de una DO, persones que dirigeixen els celler des de França, Alemanya o Sudafrica... i només venen a Catalunya 15 o 20 dies a l' any, en fi realitat ben diferent a la que publicita sembla que amablement Cuvee 3000, no més enllà d' una informació comercial per quedar bé.. en fi si vols t´ho documento millor però no se si val la pena. m'agrada el teu bloc pero els rotllos de Cuvee 3000 no massa.

joan valència ha dit...

Hola Berta,

Ahir al matí em vaig trobar l’Oriol amb el seu fill i, després de parlar una estona de temes diversos, m’ha comentat que hi havia una noia que feia una crítica cap a nosaltres. Jo li he dit que m’ho miraria ja que encara no havia visitat el seu blog, i ell a estat tan amable de recordar-m’ho a la tarda, enviant-me el link.
A Cuvée sempre hem treballat amb persones que estimen la seva feina, que saben el que es fan (molt important) i, en un percentatge cada cop més alt amb el que diria l’Oriol Triple A, és a dir, viticultors que tenen poques hectàrees, i que a més del seu art, intervenen amb les seves mans en tots els processos a vinya i celler. Però, sobre tot, treballem amb persones que volen expressar la identitat del seu terrer dintre del vi, i plasmar el seu paisatge i la seva història a l’ampolla. La identitat d’un vi es la raó per la que em dedico a aquesta feina.
El que em cap cas m’interessa són els agricultors i artesans que fan vinificacions mediocres aplicant una viticultura dolenta, perquè l’únic que volen és una verema amb producció i una planta aparentment sana, encara que per aconseguir-ho hagi matat el seu terrer amb els tractaments. Ho trobo molt més deplorable que els vins d’elaboració precisa i acurada amb un tall més internacional i menys identitari. No m’interessen doncs, els AA, ja que representen l’esperit de la mediocritat de la gent que no aporta res i que mai es fa preguntes.
Però anem a parlar de vins, i el que és més important, de persones i filosofíes compromeses. He tingut la sort de que has estat molt explícita amb les teves referències a Catalunya, i a elaboradors francesos, alemanys i sudafricans , que ens situa invariablament al Priorat, i concretament a Trio Infernal i Terroir al Límit.
El Trio Infernal, està format per tres amics elaboradors en diferents zones de França, amb una trajectòria dilatada de respecte al terroir i a l’entorn.
Jean Michel Gerin elabora un dels vins més prestigiosos de la Côte Rôtie. El seu Grandes Places mostra el costat més opulent d’un syrah i plasma perfectament el seu coster pissarrós, mantenint a la vegada una elegància extrema. Tots els anys és extraordinari, però el 2002 és probablement el millor vi de l’apel.lació. Ja se sap que els grans viticultors es demostren en anys díficils. El seu 2004 es una bomba, igual que 2005, 2001, etc. Has provat algun any? Has provat els altres vins que fa? La Landonne també es memorable.
Domaine Combier va començar a practicar viticultura biológica el 1970, si, ho he dit bé, el 1970. El pare de Laurent Combier (segon integrant del Trio Infernal), Maurice, va saber fa 38 anys l’important que es treballar amb sols vius per fer un gran vi. Al Priorat, encara hi ha pagesos que no ho saben. Tothom sap que el seu “Clos des Grives”, junt amb “La Guiraude” del mestre Graillot són els dos millors vins de l’apel.lació. Has provat algún d’aquets dos? Tenim la sort de que el Sr. Gomez Pallarés parla una mica més amunt de que acaba d’adquirir un mágnum a casa meva. Sr Pallarés, li agraeixo la confiança depositada en el vi, i el felicito perque a Espanya no arriben molts magnums d’aquest vi.
Peter Fischer (Alemany afincat a la Provence) fa un dels blancs amb més carácter del sud de França. Quan va arribar a Aix en Provence, va plantar chardonnay (segurament perque era un home jove, impulsiu i amb poc coneixement encara), però estic segur que si tens ocasió de provar-lo t’adonaràs que la varietat només és el vehicle per arribar al seu terrer. Autèntica expressió.
Sincerament crec que s’han de conèixer bé els vins i els elaboradors. A Torroja han fet una plantació de coster ejemplar, d’autèntic respecte a l’entorn, i tenen la intenció de millorar el seu vi any darrere any. Els CONEC molt bé, i no estic gens d’acord amb la teva idea de que vénen a aprofitar-se d’una d.o., quan de moment porten més de 5 anys posant diners a Catalunya, creant llocs de treball, i el que és més important aportant una nova visió al priorat, però no t’equivoquis, una visió de recerca d’expressió del terrer. Son autèntics triple A, encara que sigui perque són tres.

Terroir al Límit és una societat de dos joves viticultors, l’alemany Dominik Huber, i el sud-africà Eben Sadie. Dos cops han estat a punt d’arruinar-se darrere d’aquest projecte que encara no ha donat beneficis. L’última vegada, Dominik s’ha hagut de vendre els seus negocis i traslladar-se definitivament al Priorat, a consagrar-se en aquest projecte amb les dos mans, el cos i la cara. Són dos nois brutals que només els interesa el terrer i l’entorn. Suposo que el nom del celler et dona pistes. Es la filosofía menys anti – comercial que CONEC, i elaboren a l’actualitat 8000 ampolles. Gran negoci especulatiu? El senyor que ve “20 dies l’any” és l’Eben Sadie, creador de Columella a Sud.Africa. Es la bestia de l’autenticitat, a part de ser una gran persona. Està arribant a una maduresa tremenda d’elaboració, com demostren els 2006 que sortiran. Els has provat? Has provat Collumella? Jo vaig tenir la sort de portar 30 clients fa un mes i encara s’enrecorden dels vins, el bon rotllo i l’autenticitat que van respirar.

En fi Berta, espero que aquests comentaris t’hagin fet reflexionar. Per part meva seguiré provant vins a la recerca de la perfecció i espero no trobar-la mai. De moment em despedeixo amb una copa de Chateau de Pibarnon Rosé 2006. ummm...

Anònim ha dit...

Bé sento que els meus comentaris hagin sentat malament ja que no era la meva intenció; no poso en dubte en cap cas la comneixença dels vins francesos, sudafricans etc que pugui tenir en Joan València i que els celler que ha anomenat ho facin prou bé a l' extranger però quan es parla
d' autenticitat, del terròs i d' una zona... diguem-ne que aquí fan vins amb un accent forà i amb una tipicitat diferent.
Es extrany que no ens comenti res dels seus vins fets aquí.
Mireu jo no vull polemitzar però si fos distribuidor de vins d' aquí triaria primer marques elaborades per cellers amb tradició a la zona i tenint en compte les tres AAA que segur que n' hi han... de fet a mi em sedueix el gran vi ...pero desprès si miro darrere i veig que no te història a la zona em desinflo una mica ja que de moment no veig més emllà que una factoria que vol fer vi a tot arreu...és una prespectiva del que és autèntic i el que no ho és; potser d' aquí a 30 anys o més podrem parlar d' una trajectòria i de l' aportació d' aquests senyors al Priorat, però ara és tan sols una inversió oportuna.
Per mi, els vins que fan al Priorat són molt diferents quasi bé forans
(potser el 2/3 del Trio té un perfil més prioratí sobretot gràcies a la verema de la família Miró-Vall de Torroja i no la que han plantat ells)
Bé un celler que compra la verema per fer els seus millors vins i que no te història a la zona per mi encara té molt a recorrer fins i tot i fent els millors vins a altres llocs del món.
Mireu, el Priorat DOQ és una zona que no arriba als 2.000 habitants en 9 pobles... tothom es coneix i sap que fa tothom; jo que conec molts amics a la zona i fins i tot hi tinc família, no estic vinclulada a cap elaborador i per això puc explicar moltes coses de les empreses i d' una manera objectiva ja que no haig de vendre res

Anònim ha dit...

Per cert crec que Cuvee3000 està d' alguna manera renunciant a descobrir nous Priorats que no tenen res aveure amb França ni Sudafrica... sino que tenen darrere una història a la zona i que fan avui uns vins tan o més bons que els elaboradors vinguts a invertir i aprofitar-se del pretigi actual de la zona i que segur que fan grans vins als seus paisos i tanbé els faran al Priorat d' aqui a uns anys quan s' adaptin al nou teroir més enllà de la tècnica.
He repassat ara mateix els cellers que ara representen i sens dubte hi falten almenys tres, segons la meva opinió (no vinculant es clar)
si volen combinar les inversions de fora amb altres que si que tenen història i fan grans vins a la zona....amb les tres AAA.

Anònim ha dit...

També dir que la història recent del Priorat te dues branques protagonistes que són per una banda els qui varen mantenir les terres tot i no obtenir cap benefici durant anys, només perquè l' amor a la terra i al Priorat podien més que les raons econòmiques; sense aquestes persones el canvi que van dur a terme els altres protagonistes, els cinc d' en René(que així els anomeno jo)no haguessin fet gaire bé res senzillament perquè ja no hi haurien trobat res si no fos pels primers..a més hi ha un informe tècnic de la FAO de l' any 74, en Jaume Ciurana... i la tradició d' èxits anteriors i llunyans de la zona.
A partir d' aquest canvi que tornà a posar el Priorat per tercer cop a la seva llarga història al lloc que li correspon en el món del vi(si per tercera vegada és reconeix el Priorat..oi que sembla extrany?)
i desprès en la situació actual els descendents dels que mantingueren les vinyes en aquells temps difícils en alguns casos han tornat a elaborar vins amb una generació més formada técnicament i adaptada als nous temps.
Ara hi són els descendents i també els que van fer possible el canvi, tots fent la seva aportació al nou Priorat; però paral.lelament hi ha els inversors oportunistes, les facories que volen ser "hereus dels Cartoixants" en els seus videos promocionals quan anys enrere eren els causants en part de l' empobriment de la comarca i extragers que també busquen un nou negoci...
"Benvingudes les inversions, allò dels llocs de treball, encara que malpaguin inclús els lloguers dels locals i molts cops especulin amb terres, raïm i vi... però de protagonisme de moment res de res... només profit per a ells..." (us ho dic de la mateixa manera que m' ho han traslladat els habitants de la comarca) .."no se si ho enteneu prou bé".
Salud i Bon vi Senyor València, però quan es parla d' Autenticitat
amb A majúscula al Priorat potser hauriem de posar-ne quatre en lloc de tres AAAA però a qui realment s' ho ha guanyat a la zona..

joan valència ha dit...

Sra. Berta, considero que els seus comentaris no mereixen ni més temps ni més energia de la que ja he invertit en aquest suposat debat. No estem en el mateix registre de conversa.

salut.

Anònim ha dit...

Sento no estar a l' alçada seva Sr València...ni tampoc de la seva suficiència ni tampoc de les seves "sentències"...de totes maneres els interesos comercials i d' altres el fan fins i tot ser una mica... diguem-ne que pot correcte.Ho sento per vostè

Anònim ha dit...

Sr. València és evident que estem en una sintonia diferent vostè esta a BCN i a França o Sudàfrica...publicitant grans vins d' aquests paisos i jo estic parlan del Priorat, d' un Priorat que coneix ben poc, del Priorat que té història, del Priorat real que no te res a veure amb les persones i vinaters que vostè promociona en el seu comentari.
De fet al vi català li passa el que li passa a vostè que s' ha passat els anys parlan de Riojas, Riberas, Vins Francesos i d' altres.
Personalment crec que els distribuidors tenen molt a veure en el fet de que a les cartes dels restaurants d' aquí passi el que no passa arreu.
Pensi el que pot fer per millorar-ho i parli més d' elaboradors catalans i dels bons i grans vins d' aquí.
Si no ho fa, algú ho farà per vostè.
Finalment li dirè que fa ben poc un dels programes de -en clau de vi- va fer referència directa a la seva postura altanera.
De totes maneres en certa manera entenc que estigui enfadat, però si es plau no plori!

Pep Aguilar ha dit...

Hola Berta,

Sóc el Pep Aguilar, del Trio Infernal, ja fa uns quants anys que treballo al Priorat i em sembla que el conec una mica, i també a la seva gent.

Primerament un petit apunt als teus comentaris sobre la gent de fora, tant Catalans no prioratins, com Francesos,Italians,Alemanys,Belgues,Suissos,Americans del Nord,Mexicans…. Tota aquesta gent han vingut al Priorat perquè han vist un gran terrer, un terrer excepcional per fer bons vins.

Si penses que aquesta gent han vingut al Priorat a fer-se rics a costa dels Prioratins tradicionals em sembla que t’equivoques perque fent vi al Priorat pots disfrutar molt de la viticultura al límit, com del paisatge i de la gastronomia, d’uns veïns encantadors (els Prioratins) i també d’uns vins excepcionals. Però els costos de producció del raïm són molt elevats i també s’han de recuperar les inversions fetes als Cellers i les noves plantacions. Si et penses que aquesta gent venen a fer vi i después lliguen els gossos amb llonganisses no és aixi.

A part aquesta gent donen feina a un munt de gent al Priorat i compren raïm a alguns viticultors als quals els paguen el raïm a molt bon preu.

També fan una gran tasca per donar a coneixer el Priorat arreu del mon i que aquest estigui al punt de mira de tots els crítics internacionals del mon del vi, que són els que marquen la pauta del consum a nivell mundial.

No t’equivoquis no son uns aprofitats, són uns ENAMORATS, dels seus vins, paisatge, gent, gastronomia……

En referéncia als Pioners del Priorat, van fer i segueixen fent una gran tasca de poder comercialitzar els vins del Priorat a uns preus que fan que els cellers puguin sobreviure i pagar be el raïm als seus viticultors, si ells no haguessin marcat aquesta pauta quants costers continuariem tenint?

Han estat ells els dinamitzadors d’una gran zona de vins ( ja ho deia Jaume Ciurana, pero els vins es venien a granel la majoria i no parlem dels preus), que han fet que el Priorat s’aixequi i estigui on li pertoca, es cert que es van trobar una heréncia magnifica de vinyes velles y terrers excepcionals… però abans de que ells arribessin les vinyes ja hi eren y segurament ens sobreviuran, com es que ningú ho va fer abans?

Per la meva part els hi tinc un gran respecte perque penso que han fet una tasca encomiable.

Parlem ara dels distribuidors com Joan Valéncia de Cuvee 3000 o Quim Vila de Vila viniteca, o Alma vinos unicos, o molts altres, ells són una continuació de la feina dels cellers del Priorat tant 100% prioratins com els altres, encomanen la passió del vi a moltíssima gent i fan que la gent s’aventuri a gastarse diners amb els vins i a visitar les zones i a fer-les coneixer al llarg de la geografia catalana i espanyola, fan negoci es clar, peró fan coneixer el mon del vi i creixer la passió envers a aquest, aquesta es una tasca que també s’ha de reconixer, si la gent no beu vi que farem?
Hi ha molts pocs cellers a la D.O.Q Priorat que tinguin temps per anar amb ampolles sota el braç a promocionar els vins i la zona arreu perqué són cellers petits i ja tenen prou feina amb la vinya i el celler.

Parlem ara de la tipicitat del Priorat, és ben cert que el Priorat té dos denominadors comuns a tota la comarca, un és el tipus de terra que tenim, el llicorell ( pissarra oxid-ferrosa de la era quaternaria, calcaria i rica en mica) i un microclima mediterrani que fan del Priorat un terrer magnific. Però degut a la sega accidentada geografia poc tenen a veure a part dels denominadors comuns, el poble del Molar, al sud de la D.O i el poble de la Morera del Montsant ( el mes alt i al nord de la D.O), són dos micro-terrers diferenciats i aixi podriem parlar de cadascun dels 9 pobles que engloba la D.O. La D.O.Q Priorat porta ja 5 o 6 anys fent un tast anual de pobles per poder veure le diferencies d’aquests micro-terrers. Aixi doncs no podem parlar d’una única tipicitat del Priorat però si de un conjunt de micro-tipicitats, i encara queda molta feina per fer. A no ser que entenguis com tipicitat priorat vins molt potents i tanics, amb molta graduació alcoholica que eren els que venien antigament a totes les bodegues de barri de tots els pobles de Catalunya.

No entenc la teva actitud, penso que tothom que estima el Priorat ha de fer força perqué any a any els vins siguin millors i la D.O més coneguda, tant els auténtics Prioratins 100% com la gent de fora que veu al Priorat quelcom excepcional i vol participar-hi.


Atentament,

Pep Aguilar

Anònim ha dit...

Pep Aguilar, primer no sabía qui era però amb un parell de telefonades m' he documentat...
Crec que com a enòleg del Trio Infernal és ben llògic el que comentes i moltes coses de les que dius són certes unes i evidents les altres...
però cal recordar que el Sr. València va parlar de tres AAA i a partir d' aquí resulta que això no es aplicable a molts dels Cellers que publicita com a tals tres A
La Tradició i la Història i fins i tot la integració al Priorat de alguns Cellers dels que estem parlant senzillament hores d' ara no existeix, són cellers amb una trajectòria a altres llocs molt important i/o interessant però no al Priorat.
D' acord que alguns d' aquest cellers fan una bona tasca això ningú ho dubta i segurament d' aquí a uns anys tindran molt a dir amb els seus vins prioratins...
però avui no hi ha ni tradició, ni història, ni protagonisme...ni tres A...i en alguns casos presències personals inferiors a 1 mes a l' any a la Comarca..
Per altra banda no es pot parlar que uns senyors fan grans vins a França o Sudàfrica i suposar que per aquest fet ja els faran bé aquí només començar donat que tot te un temps d' adaptació a les condicions del clima i terrós que són diferents, tot necessita un temps per fer-se bé.
Jo he vist personalment unes vinyes al Priorat amb una instal.lació de sons per espantar els ocells i unes cintes reflectants que sorprenien a tots els veins ja que els enòlegs venien dels EEUU i aplicaven els mètodes d' allà... cellers gestionats i dirigits des de lluny etc.
Bé en definitiva la història i trajectòria al Priorat no s' adjudica pel fet de tenir bons vins als EEUU, a Sudàfrica o a França segons el meu parer.
Pep, quan fas referència a la meva actitud no t' entenc massa, ja se que en aquesta ocasió no he estat massa diplomàtica ni "comercial" ni potser condescendent, però crec que a la fi no en tinc cap necessitat ja que no haig de vendre res. la meva digem-ne crítica o punt de vista és diferent i punt. Però crec que tot plegat no és pas negatiu només potser l' altaneria del Sr València en el seu darrer comentari si que deixa un mal regust (de fet ho he comentat amb alguns companys que ho llegissin per veure quina opinió en tenien i realment qui se surt de la línia diguem-ne tranquila ha estat en opinió quasi bé unànime el Sr València que sembla que suporta malament les crítiques i les opinions que no coincideixen amb la seves teories o idees)

Bé, jo tan sols sóc una doctora en química i sobretot una aficionada als vins que tinc amics al Priorat i també familia llunyana i potser les notícies m' arriben per canals o "sintonies" diferents.

Per acabar Pep Aguilar crec que en les teves paraules es nota un apropament al Priorat que serà molt positiu pel Trio Infernal, ben diferent que el el Sr València que està lluny i que aplica les seves teories fabricant allò que hores d' ara només és un inici racional de que a mig termini..potser;
això si amb uns clars motius comercials.
També crec que les inversions bucóliques no existerixen i que una empresa normalment ha d' estar orientada al benefici i que ningú ha anat al Priorat a perdre diners(si més no a termini) ni a afavorir als seus habitants, crec que no hi ha cap ONG encara.
Així sembla clar que qui inverteix al Priorat (sense tenir cap arrelament a la Comarca)és per treure un benefici d' aquí un temps i qualsevol altra cosa em sembla que fereix l' enteniement racional o no?

Anònim ha dit...

De totes maneres Benvinguts tots els ENAMORATS de la terra i del vi vagin on vagin o vinguin d' on vinguin.
De fet em sap greu generar una discusió com la que tenim però és que a mi personalment crear legendes triple AAA comercials em sembla injust...i en aquest cas es tracta de AAA desubicades (guanyades a França, Alemanya...)
és una mica la mateixa sensació que vaig tenir quan vaig veure el video promocional de Torres al Priorat, resulta que ara Torres és l' "hereu dels cartoixans"... i en Ferrer-Bobet deu ser el "profeta"
i els que viuen el Priorat des de lluny (enamorats des de França i Sudàfrica són "AAA"...)
Jo prefereixo creure en el que és una mica més autèntic i menys comercial.
Si no agrada massa el que dic ho entenc però crec que algú ha de fer alguna casa més que quedar bé

Anònim ha dit...

no ets pas un xixerel.lo!

Anònim ha dit...

vaja! he tornat a rellegir el text i he topat amb un maleducat; espero que no tinguis a veure a en Cuvee perquè ja seria massa.
és curios tot plegat i com t' amagues.En fi només volia fer un copiar i enganxar amb una part del text i m' he topat amb l' anònim que no te educació ni sap el que és el respecte.