dimarts, 15 de juliol del 2008

De fira al Maestrazgo


Avui he anat a la Gran Bodega del Maestrazgo a veure el Josep i la Sílvia. Ja he explicat algun cop que són una bodega de les d'abans, que venen vi a doll, i que són en un dels barris més antics de Barcelona, amb un teixit social ric i complex. Hi conviuen els autòctons, molta gent gran que hi és de tota la vida, un bon grup de jovent, que s'hi ha instal·lat durant els darrers anys, buscant un entorn assequible i lliure (les normes són les de sempre, però populars), i ara els estrangers, de tota mena, perquè hi ha molts immigrants, però també hi ha estrangers, ves per on! jovent europeu que busca la frescor de la lleugeresa en la densitat de la demografia anònima.

Mentre jo hi era ha entrat una gentada. Dos representants, el repartidor de cervesa, el del banc,... i clients: una pila de senyores amb la seva garrafeta, un senyor que s'ha endut 6 ampolles de cava, un parell de germanes que han vingut a assegurar-se que tindrien Cachasa pel cap de setmana... Sempre hi ha enrrenou i esperem que valgui la pena! Jo, que hi he passat moltes estones, us asseguro que sí, que l'aire que s'hi respira és senzill i obert. Sovint m'he trobat al capdavall del taulell fent el vermut amb algun habitual.

La Sílvia m'ha donat una fotografia de la festa de comerç al carrer que varen fer l'11 i el 12 de juny. Ja fa anys que ho fan i enguany ens hi vàrem apuntar. Són aquestes coses de l'Ajuntament, per dinamitzar el comerç als barris. Els botiguers ho viuen de manera desigual però el cas és que vàrem ser-hi i, obrint l'estiu, constatàrem l'efecte d'un turisme que ja es començava a fer notar.