dimecres, 14 de maig de 2008

Coses del VI DE LA CASA



Sempre que s'escau anem fent referència al concepte de VI DE LA CASA perquè en volem reivindicar la legitimitat, perquè creiem en una oferta basada en la dignitat i perquè, en definitiva, volem restituir el valor d'una locució que, segur, en el seu origen degué servir per expressar qualitat i confiança - per allò de què a tots ens agrada que els nostres convidats s'enduguin una bona impressió de casa nostra.

Com que el concepte ens preocupa, sovint és al centre del nostre debat, i l'extenem als npostres comapnys de viatge perquè puguin veure en el vi A Punt una proposta vàlida per oferir a casa seva (als restaurants) com a selecció de la casa per als menús tancats. El Xavier Batlle del Grand Cru, de Girona, enmig d'un dinar durant la Fira del Vi de Falset, a resultes del meu incís en aquesta direcció opinà que una solució per actualitzar el valor i la dignitat dels vins de la casa podria passar per fer-los sortir del paquet del menú i oferir-los a part, cobrant-los a copes, amb un llistat de tres o quatre referències a escollir. És una proposta per a un debat obert al qual estem impulsant els nostres interlocutors habituals. Tant és així que la setmana passada, el Miquel Bofill, en la seva columna de vins a EL 9 NOU d'Osona, hi feu esment, tot aludint a la discussió del nostre bloc.

1 comentari:

Jordi Castells ha dit...

He penjat un comentari que era per aquest post el de la música i el vi.