seguiment de la proposta per a l'ús quotidià del vi i la seva actualització: el vi A Punt
divendres, 12 de desembre del 2008
ja tenim el vi del 2008
És molt tard i (a part) estic cansat. Però la notícia per nosaltres val una comunicació encara que sigui telegràfica. Ja l'ampliaré. Acabo d'arribar del Priorat: hem envasat el primer QUA de l'anyada 2008.
Ha sortit tal com volem, Joan: net i ric en fruita, intens i expressiu, fidel al caràcter de la zona... Creiem que ens ajuda a aproximar correctament el Montsant, amb un percentatge de "carinyena" del 70, i un 30 de garnatxa negra. La carinyena, i aquesta concretament, ens dóna rusticitat i bosc, humitat i longitud; i la garnatxa refresca i afina. Ens agrada molt la carinyena, ens sembla molt autèntica. Uns centenars de metres més enllà esdevé més mineral i impressionant, molt més cara i d'accés restingit. Nosaltres l'anem a buscar en aquest baix Montsant on és més afruitada i accessible, en tots els sentits, potser també per a uns paladars més populars, per als que la intensitat aromàtica i el seu tast llaminer la fan molt atractiva.
2 comentaris:
Me n'alegro, sobre tot si ha sortir tal i com volieu!
Hauré de passar per alguna de les "vostres" botigues, perquè ja friso per provar-lo.
Salut,
Joan
Ha sortit tal com volem, Joan: net i ric en fruita, intens i expressiu, fidel al caràcter de la zona... Creiem que ens ajuda a aproximar correctament el Montsant, amb un percentatge de "carinyena" del 70, i un 30 de garnatxa negra. La carinyena, i aquesta concretament, ens dóna rusticitat i bosc, humitat i longitud; i la garnatxa refresca i afina. Ens agrada molt la carinyena, ens sembla molt autèntica. Uns centenars de metres més enllà esdevé més mineral i impressionant, molt més cara i d'accés restingit. Nosaltres l'anem a buscar en aquest baix Montsant on és més afruitada i accessible, en tots els sentits, potser també per a uns paladars més populars, per als que la intensitat aromàtica i el seu tast llaminer la fan molt atractiva.
Publica un comentari a l'entrada