dilluns, 15 de juny del 2009

Vi de costellada

De les vedelles que el RAVELL ha rostit pels mercats de Barcelona durant aquest mes de juny i en les que El vi A PUNT hi ha sigut prou ben rebut n'he extret algunes conclusions. Però, quin és el marc d'aquesta bona receptivitat? Una costellada popular! Vaig comprovar que el públic, nombrós a l'Eixample, tant com a Horta o a Sant Martí o a Sant Gervasi, acceptava cordialment un got de vi del Montsant per acompanyar la Vedella dels Pirineus Catalans (IGP). Després hi havia fins i tot alguns ciutadans que se m'acostaven per interessar-se per l'origen del producte, però l'acceptació general m'ha interessat. Perquè sovint he constatat que un important percentatge del públic rebutja un tast de vi a "deshores".

Pel que es veu, una costellada va associada al vi: a ningú se li acut refusar-lo. és el que millor hi escau. A la vida quotidiana els productes de referència són uns altres, més moderns, més adaptats a les circumstàncies i el vi encaixa (mentalment) amb els menjars primitius.

Suposo que tot plegat indica la necessitat de construir un espai per la quotidianitat del vi.

Eus aquí algunes de les imatges que m'han fet arribar els comerciants de Barnavasi, l'associació de l'eix dels voltants del mercat de Sant Gervasi.



fotos Cristóbal Núñez (Barnavasi)