dimecres, 26 de març del 2008

diari de la fira ALIMENTARIA'08 (dijous)

El dijous tot ha començat a anar de baixa. L'objectiu de la fira estava acomplert, sobretot pel que fa als visitants. El certamen és immens però, ja que és deltot impossible visitar-lo en la seva totalitat hom se centra en aquell apartat que l'interessa i prescindeix de la resta. I després de tres dies de feina i reunions de treball, el dijous fou l'inici d'una calma que ja s'allargaria fins al final. De fet, i preveient un divendres obert al públic, poc professional, el dijous era el final de festa. Hi havia sopars de despedida i l'ambient de la fira era ja distès durant tot el dia.
D'una jornada en la qual vàrem aprofitar la tranquil·litat de la fira per anar a visitar els estands del nostre entorn (teníem interès en l'oferta d'accessoris de refrigeració per al bag in box i en els serigrafiats de vidre per les gerres de servei a les taules dels restaurants), recordo un parell de visites que van venir interessant-se pels nostres vins. Un era un grup d'estudiants d'hostaleria de l'escola de Sant Ignasi de Sarrià, de Barcelona. Evidentment, estàvem parlant amb el futur de la professió (de l'hostaleria), i això ens impulsà a compartir amb ells l'entusiasme pel nostre producte (després de quatre dies de presentar-lo ens anà bé trobar motius per renovar les forces). L'altre grup`era l'equip de gestió d'una empresa de distribució d'alimentació del Bages. Vingueren encuriosits per la proposta comercial. N'estem contents. També ens visità l'equip del Pla de la Garsa. Vàrem compartir la necessitat de les gerres serigrafiades per oferir el vi a l'hostaleria.
A la tarda, amb el Jordi Roselló vàrem anar fins al pabelló 3 (Intervin) i vàrem veure un taper que el Jordi coneixia d'etapes anteriors; un taper especial, propietari de suredes a les muntanyes de l'interior de València que mereixen la certificació de les autoritats competents per a la producció de taps de suro ecològics. El jordi acordà una visita als boscos, aprofitant les vacances de Setmana Santa. Una excursió interessant. Com que érem a la vora ens arribàrem fins a l'estand de Cuvée 3000. Era un dels punts més animats de la fira. Per què? El Joan València ens va parlar del concepte, de l'organització de l'espai, per afavorir l'ambientació, obert, amb un sostre baix, i amb un terra de pedres, que transmetia als que el trepitjaven la sensació d'ésser en un lloc diferent, lluny de l'homogeneitat de les catifes de la fira. Però l'ambient de l'espai de Cuvée, a més de la decoració i el mobiliari (pedra, fusta, ferro i imatges en blanc i negre), el donaven aquella gentada que hi havia en tot moment: com en una festa, l'equip de Cuvée es barrejava amb els clients i amb els viticultors representats a l'espai. Una felicitació.