dimecres, 12 de març del 2008

diari de la fira ALIMENTARIA'08 (dimarts)

El segon dia de la fira ens ha permès confirmar que som en un indret adequat a nosaltres. Al matí, hem arribat aviat i hem pogut fer un tomet pel pabelló 3 i hem constatat que els estands que hi ha allí, en general, són d'un tamany superior al nostre i, provablement, el visitant hi acudeix amb un esperit menys curiós.
Al matí hem rebut la visita d'uns amics, el Carles Figueres i el Joan Grimau, i casualment hem coincidit amb l'Ignacio de Miguel, que era a l'estand d'una bodega de Castilla la Mancha, veïna nostra al pabelló 2. Hem aprofitat l'avinentesa per anara fer un recorregut de tast (jo m'he apuntat a aquest esbarjo). Anàvem 7, tombant per la fira, i hem pogut conèixer vins i cellers interessants. Jo els he dut a l'espai de Cuvée 3000 i hem tastat els vins de Joan d'Anguera (m'ha agradat molt La Planella), i allí, L'Ignacio ha xerrat amb els de Martue, amb qui col·labora, i després ens ha fet conèixer un albariño curiós de cepas viejas d'onze mesos de lies amb un postgust làctic de cuallada recremada. De bracet amb l'Ignacio de Miguel hem anat a conèixer un altre celler gallec, especialista en l'elaboració d'albariños, que ens ha servit per contrastar i per fer una aproximació tècnica, ràpida, a aquesta varietat tant singular. Hem tastat 4 variants, amb vinificacions diferents, totes marcades per la complexitat, la subtilesa, l'amabilitat i la finesa. Hi hem vist la història d'un vi ben fet, poc àcid però resistent, tanmateix (me'n recordo ara de les reflexions del Josep Trallero). Després, la comitiva encara se n'ha anat fins a l'estand de Martin Códax, on l'Ignacio de Miguel tenia compromisos, crec. Jo he engolit 5 ostres i m'he despenjat del grup perquè entre trucades telefòniques i la responsabilitat a l'estand d'Alterovinum m'he vist obligat a abandonar. Pel camí de retorn m'he trobat amb el Ramon, del Vi i Cava de Reus, un bon client del vi A Punt; i el Manuel Enríquez, d'Enríquez & Gil, un distribuïdor de Sevilla, simpàtic i entusiasta del món del vi i la sumilleria, molt apreciat a la seva ciutat.
Per l'estand han passat persones de prop i de lluny: els de Distribucions Iglesias, de Blancafort a la Conca de Barberà, els del Vi i Cava de Reus... i els de Rocha & Rocha, de Montréal, que vaig conèixer en el meu viatge del setembre al Canadà i que han vingut interessats pels vins del Josep Maria Anguera. Ens han visitat importadors suecs i danesos (els Laudrup), i un agent català que fa operacions a Finlàndia, el Carlos Blanco, amic del Pablo, de Verema i Collita. Ens ha tornat a venir a veure Chuck Kanski, de Solo Vino de Minesota, als EEUU, que ja havia vingut dilluns a interessar-se pel vi A Punt i el B&B. També ens han mostrat el seu interès uns distribuïdors asturians i un bodeguer gallec (sense prejudicis contra els productes catalans).
Al vespre, amb el Carles Figueras, abans de plegar, encara hem tastat el vi d'uns veïns de Castilla la Mancha, un cabernet ben fet.