divendres, 1 de febrer del 2008

Som el vi de la casa d'alguns establiments

Ens fa goig que alguns establiments d'hostaleria (uns quants de Vic, clients del Celler d'Osona, el Pa i Trago d'Àusias Marc, la xarcuteria + Del Passeig de Sant Andreu, el Cafè del Teatre del carrer Torrijos de Gràcia, o la Bodega Sant Miquel, del número 154 del carrer Rosselló de Barcelona, per posar alguns exemples) tinguin com a referència de la casa (quant a vi) el vi A Punt.
Si hi aneu i demaneu vi, genèricament, per prendre'n una copa, o per acompanyar el menjar, us oferiran el nostre vi. Per què l'han escollit? Els ho haureu de preguntar a ells. Jo només puc assegurar una cosa: al mercat hi ha oferta de vins molt més econòmics que el nostre. Per tant, l'elecció es deu haver basat en altres criteris. Nosaltres creiem en els vins de qualitat de la nostra gran regió vitivinícola de Tarragona (que inclou parcialment o total, 7 de les 11 Denominacions d'Origen catalanes). Creiem que el vi de consum pot ser de qualitat, pot seleccionar-se i produir-se acuradament, i pot arribar al mercat en immillorables condicions. En aquest sentit, el Bag in Box és una bona eina per emmagatzemar-lo, transportar-lo, i dispensar-lo.
L'assumpte del vi de la casa mereix un enorme debat que m'agradarà impulsar, i aquest mitjà de comunicació em podrà servir per començar. És extremadament curiós que allò que se'ns presenta com el vi de la casa sovint sigui el pitjor de l'oferta de l'establiment. Cal interpretar que potser algun dia aquest qualificatiu del vi degué tenir un efecte positiu, perquè devia fer referència a una selecció de la casa, una mena de garantia. Perquè quan hom surt d'una casa se n'endú una impressió, i aquelles coses que hem ofert als nostres hostes seran els ingredients que configuraran el judici sobre nosaltres, comprenent el menjar, la beguda, la comoditat, el tracte, i l'estil.