dimecres, 28 de gener del 2009

tertúlies a l'Ateneu


Les presències del vi


Amb aquest títol presentem un cicle de tertúlies que el vi A PUNT i l’ATN Restaurant han organitzat en el marc de l’Ateneu Barcelonès per parlar de vi durant aquest 2009.
És un espai obert al públic per intercanviar opinions i contribuir a la divulgació de la realitat vitivinícola de Catalunya..

A Catalunya hi ha 11 denominacions d’origen de vi tranquil i una de vi escumós.
El cicle s’allargarà durant tot l’any i es durà a terme a les dependències de l’Ateneu Barcelonès, al número 6 del carrer Canuda de Barcelona els últims dimecres de cada mes i compta amb la col·laboració de l’Institut de la Vinya i el Vi (INCAVI).

L’estructura dividirà les sessions en dues parts:
20:00 hs. presentació d’una denominación d’origen i d’algun dels cellers que la representen + maridatge
21:30 hs. sopar – tertúlia a l’entorn d’un tema de debat anunciat prèviament
El preu de les sessions completes és de 27 €
El preu de la sessió de presentació + maridatge és de 5 €

Les persones interessades poden adreçar-se a:
comercial@elviapunt.com
restaurantateneu@restaurantateneu.es
Als teléfons 933185238 o 625408974
O al mateix restaurant de l’Ateneu
L’aforament és limitat i s’ocuparà per ordre d’inscripció


Iniciem el cicle amb la Denominació d’Origen Alella com a protagonista.

Diverses circumstàncies han fet que els vins d’Alella esdevinguessin històrics.
Potser la proximitat amb Barcelona és una explicació de la rellevància comercial d’una àrea vitivinícola tan petita (560 Hectàrees).
Els seus vins han estat els primers embotellats catalans reconeguts, i han conviscut en un entorn que ha evolucionat moltíssim. Alella és testimoni d’una història a la qual intentarem endinsar-nos en aquesta tertúlia en la que parlarem dels envasos del vi i de com els catalans hem anat considerant i re-considerant la qualitat dels nostres vins.
També comptarem amb la col·laboració del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Alella, així com amb alguns dels cellers més representatius, per ajudar-nos a conèixer l’especificitat de la zona.