dimarts, 11 de març del 2008

Vinyes d'en Gabriel


Una nota sobre els companys de l'Alimentaria'08.
A l'estand de la fira som tres empreses, compartint espai: nosaltres, Lipscomb & Tobella, i Vinyes d'en Gabriel, un petit celler de la D.O. Montsant, amb molt bones perspectives.
Al capdavant d'aquest projecte hi ha el Josep Maria Anguera que, jove i enèrgic però pacient, i astut però molt generós ha posat fil a l'agulla a un treball de redefinició de la seva activitat, amb una modernització de la biografia familiar i pròpia.
El celler Vinyes d'en Gabriel, a Darmós, al baix Montsant, ha posat en ampolla el vi de les vinyes de la casa que sempre havia anat a la venda de vi a doll. En surt un vi jove i un criança, L'Heravi, tots dos negres, de Garnatxa i Samsó, de vinyes d'entre setanta i vuitanta anys, que aporten una concentració excepcional. Tant el jove, que és més fresc i fruitós, com el criança, que és confitat i especiat, tenen una expressió molt potent, que enamora tothom. Són vins autèntics, fruit d'un territori ric en sòls argilosos i minerals, d'unes vinyes velles, que el Josep Maria i el seu avi mantenen amb cura i estimació. Es nota en tots els detalls que, per bé que austers, són de veritat, i es nota en el vi, que s'expressa honest, de veritat.
Per mi va ser un descobriment molt agradable, primer pel vi i després per la persona. Potser perquè m'agrada fer coses amb gent de veritat.