dijous, 13 de març del 2008

diari de la fira ALIMENTARIA'08 (dimecres)


Ja hem passat l'equador de la fira.
Ens ha vingut a veure el comerciant de vins de Montréal interessat en els productes del Josep Maria Anguera. S'han endut també una ampolla del nostre vi del Montsant.
També ha vingut el nostre dissenyador, el Pierre Valmont.
El degoteig de distribuïdors i importadors ha estat continu. Avui hem vist gent de Manresa i de Girona, i de Dinamarca i Bèlgica.
Pel passadís m'he trobat amb el Miquel bofill i el David, el seu fill.
Ens ha trucat el Rafael Villa, del Diari de Tarragona, per demananr-nos informació, ja que està fent un reportatge de les empreses de la demarcació que exposen a la fira.
I amb el Josep Maria Anguera ens n'hem anat a berenar al pabelló 3, on els estands són més luxosos i ofereixen embotits per acompanyar el tast. Ha estat un esbarjo profitós. Hem anat a Can Bonastre per saludar el César Torrijos, però havia sortit. Després ens hem trobat amb el David Ribé a l'estand d'Aresan, una bodega de La Mancha que coneixíem perquè la distribuïa AVICSA, de Lleida. Després ens hem aturat a Laus, perquè el Dani Navarro, que el coneixíem de Falset, n'és el comercial. I després ens hem aturat a la zona de Galicia i hem fet un descobriment enològic i personal interessantíssim, que ens ha engolit: el celler Benito Santos. Ens l'ha presentat el Todd Blomberg, un americà que fa set anys se'n va anar a les Rias Baixas per fer vins nobles. I el cert és que vam tastar uns albariños interessants, complexes i llargs, fins però persisitents. El Todd va fer-nos reflexions enològiques interessantíssimes que uns minuts després vàrem poder compartir amb el Jordi, perquè després de tastar els seus vins va voler venir al nostre lloc, per tastar els nostres. Els comentaris sobre la Garnatxa Blanca varen interessar-nos molt, perquè l'aplicació de vinificacions adequades podria donar-nos resultats sorprenents. Ja hem comentat moltes vegades que creiem en el valor de la nostra varietat blanca.
En definitiva, que vàrem començar a plantejar-nos la possibilitat d'organitzar un viatge a Vilanova de Arousa.