dimarts, 8 de gener del 2008

Make in off / blanc

Una nota més sobre aquest blanc que us he presentat en el post anterior. El procés d'elaboració ha sigut un camí llarg. El concepte va néixer d'una estimació del trerritori, d'un enamorament de la Terra Alta, del seu vi, del seu paisatge i de la seva història. Però sobretot, del seu vi i, per tant, de l'excepcionalitat i la personalitat d'aquesta varietat tant pròpia, la Garnatxa Blanca.
Però després vingué la definició del producte. Per això, i amb diverses fases, que han durat tot un any, hem anat coneixent la varietat, el vi, i les possibilitats (donada la infraestructura i les opcions, pel que fa a processos de vinificació).
I finalment, després d'haver escollit zona, varietat, i d'haver definit el producte (una sèrie de tastos a cegues ens hi van ajudar), hem entrat en el procés de vinificació, per acabar de corregir els detalls del producte.
Ha estat un procés laboriós, potser, fins i tot, molt més que en el cas del negre, del que provablement teníem una idea molt més clara. Arribar a definir el que volíem, havent fet el procés de coneixement de la varietat, i assolir el producte acabat, ha estat difícil, però el resultat ens ha compensat. Ens satisfà veure que el vi sorprèn. Ha estat un any de gestació, des de la verema del 2006 fins ara. L'any passat, amb les coses encara poc madures, vàrem preferir esperar. I enguany, ja molt convençuts del treball, hem obtingut un vi procedent dels primers raïms de setembre, fresc, àcid i afruitat, del que n'estem enamorats.