dijous, 31 de gener del 2008

+ Del Passeig, a Fabra i Puig


Quan a Barcelona hi hagi botigues com aquesta podrem dir que el + Del Passeig Delicadeses és una xarcuteria del barri de Sant Andreu. Fins que això passi, aquest establiment, que és a Sant Andreu, al número 3 del Passeig de Fabra i Puig, serà, a més d'oferir una acurada selecció d'embotits (si hi aneu avui, podreu adquirir l'esplèndida botifarra d'ou de Noguera), una referència de les noves delicadeses. En això dels ingredients alimentaris, com en totes les coses, hi ha una gamma extensa, i a més, en constant evolució i renovació. Doncs si entreu a aquesta xarcuteria-cafè-degustació del començament d'aquest conegut passeig, us trobareu amb una parella jove (ell és d'una família que ha tingut negocis d'alimentació al barri tota la vida) que podran assessorar-vos sobre un extenssíssim catàleg de productes per a una cuina de detall, moderna, sofisticada i atractiva, curiosa i sorprenent. Jo hi vaig reconèixer, per exemple, les conserves d'una amiga del Priorat que destaquen per la seva qualitat però també per la seva presentació. Mentre xerràvem amb en Xavier Gich, el propietari de l'establiment, van entrar un parell de clients que venien a encomanar coses concretes, de les que saben que només podran trobar allí. El Xavier els va haver de preguntar per quan ho volien. Crec que en un cas era un formatge especial que vé d'Itàlia setmanalment i cal comptar amb el calendari de lliurament.

Les prestatgeries ofereixen un aspecte suggerent, és com si entréssim en un món desconegut, nou, ple de marques i productes més que inusuals. És una selecció que té una ànima al darrere: el Xavier i al seva dona busquen constantment aquelles coses que els agraden per la seva botiga, per als seus clients que, insisteixo, crec que a hores d'ara, traspassen les fronteres del barri de Sant Andreu. A nosaltres, i ens fa molta il·lusió, ens van trobar en una recerca per internet (és un mètode modern per a un establiment modern). I així hem arribat a Sant Andreu. Per cert, el Xavier ha obert un bloc en el qual parla de la seva passió: els productes de qualitat.