divendres, 20 de març del 2009

tertúlies a l'Ateneu (3)

Quin és el futur de la Denominació d’Origen Conca de Barberà?
Aquesta és una pregunta necessària per a una regió vitivinícola que, per la seva arrel històrica, ha aixoplugat models empresarials molt diferents: les cooperatives, importantíssimes a primers del segle XX, amb els primers cellers del modernisme, les anomenades Catedrals del vi; el cava, que com al Penedès i a una bona part de Tarragona ha condicionat el model de viticultura; les apostes empresarials dels grans grups (Torres i Codorniu hi desembarcaren a primers dels vuitanta); i finalment les petites explotacions, els projectes familiars que lluiten per fer viable una restitució del valor de la comarca.
A la tertúlia del pròxim dimecres 25 de març, a Les presències del vi a l’Ateneu que organitza el vi A PUNT i el restaurant ATN amb la col·laboració de l’INCAVI, farem una passejada per aquest panorama. Comptarem amb la col·laboració de representants del Consell Regulador i amb la de tres cellers representatius: Carles Andreu, un apòstol del Trepat, el celler de Jordi Miró del Viver d’empreses Vitivinícoles de Barberà de la Conca, i la Cooperativa Agrícola de Sarral.
Aprofitarem l’ocasió per introduir el concepte d’enoturisme: la comarca és un entorn natural de gran qualitat amb un alt interès històric amb el Monestir de Poblet i el seu entorn, sense oblidar la vila ducal de Montblanc.

L’estructura dividirà les sessions en dues parts:
20:00 hs. presentació de la denominació d’origen i de tres dels cellers que la representen + tast d’armonització de territori (5 €)

21:30 hs. sopar – tertúlia a l’entorn d’un tema de debat anunciat prèviament
El preu de les sessions completes és de 27 €

Les persones interessades poden adreçar-se a:

Als teléfons 933185238 o 625408974
O al mateix restaurant de l’Ateneu
L’aforament és limitat i s’ocuparà per ordre d’inscripció

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bona introducció i molt bona representació de cellers. Una convocatòria realment temptadora! Em sap greu no poder assistir per incompatibilitats d'agenda.

Deixeu la Conca ben amunt!!!

Anton