dimecres, 14 de maig del 2008

MENJAR i BENESTAR

Lema del dia. Derivat de la preocupació per menjar bé. Què vol dir menjar bé? El BENESTAR és un concepte per resumir un "estat de l'ànima" que en el cas de l'alimentació hauria de resultar d'un conjunt d'hàbits determinat. És una idea per desenvolupar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolgut Oriol,
ben encarat, recorda només com comencen les "Regulae ad directionem ingenii", recorda separació del cos i l'ànima, recorda la "glàndula pineal", que segrega melatonina. Substància aquesta que controla els centres hipotalàmics, els ritmes biològics, els efectes desintoxicants dels radicals lliures i, a més, és la responsable de la segregació de la DMT o (molècula espiritual) considerada com un dels neurotransmisors alucinogens més potents.

Anònim ha dit...

A l'habitant anònim de la torre (cristiana o morisca): l'ull pineals em recorda a M. Blanchot (m'equivoco?) però en retinc només una descripció poètica de focus espiritual d'elevació, per la seva posició, mirant al cel. I de les Regles per la direcció de l'esperit, m'agradaria que fossis més explícit relacionant-ho amb aquesta visió del BENESTAR com un estat de l'ànima. Perquè em sembla pertinent aprofundir-hi.