divendres, 13 de juny del 2008

A.NON el rosat del vi A PUNT




Finalment hem envasat el rosat. Ja en teníem ganes, i era esperat, perquè alguns dels nostres clients, als quals els n'havíem parlat des de feia mesos, ens l'anaven reclamant. Segons el Miquel Bofill, del Celler d'Osona, per exemple, ens endurem una sorpresa. Ho diu perquè el sentit comú ens impulsa a pensar que l'aposta pel vi rosat és equivocada, perquè se'n consumeix poquíssim. És cert. Hi ha una tendència natural al consum de vi negre, amb un percentatge elevadíssim (parlem del nostre país). De blancs se'n consumeixen pocs, amb una clara segmentació, dedicats a ocasions concretes. I els rosats són residuals i específics (de Navarra).

Però podria ser que el Miquel Bofill tingués raó, perquè l'ús del Bag in Box permet un nou enfoc. Es tracta d'un nou estil de consum, fàcil i disponible. I aquesta nova manera de relacionar-nos amb el vi pot oferir un lloc al rosat, que en alguns moments, ara que arribarà la calor, i que sovintejaran els sopars a la fresca, lleugers, amb l'amanida com a referència, pot esdevenir indicadíssim.

Hem fet un rosat de Tarragona, d'un Ull de Llebre fresc i floral que conté una fruita elegant. Com és natural, la seva lleugeresa s'expressa, entre altres coses, per la baixa graduació alcohòlica (11,5 %), i això pot ajudar-lo a introduir-se.

En tot cas, estem contents de poder-lo oferir. Completa una gamma de vins en els quals hi ha l'expressió de la Terra Alta amb la Garnatxa, el Montsant amb les Garnatxes i les Carinyenes, i Tarragona (que a nosaltres ens cau a casa) amb un Ull de Llebre típicament litoral.