dimarts, 4 d’agost del 2009

cap al FIRAGOST

Me'n vaig a posar una paradeta de vi a la FIRAGOST, una fira de motius agrícoles que es fa a Valls (casa meva) des de fa 55 anys. És una cita popular i trencant tots els esquemes oferiré el vi en porró. La logística i el caire de la fira crec que ho permet, i en tot cas, l'usaré com una referència al vi de consum, que és el que vol ser el vi A PUNT, en definitiva!
Veurem quines reaccions m'ocasiona i, per cert, ahir, en el concurs de vins de la fira, el jurat va concedir a l'A.SINE 2008 la consideració de finalista: un honor per a aquest vi que parla, encara que se'l senti poc.

3 comentaris:

Blog De Vinis ha dit...

Diria que una de les conseqüències lògiques dels vostres vins,i ho dic amb clar sentit positiu, és que sigui servit amb porró. Estic segur que fareu disfrutar la gent de Valls!!!
Salut i bona fira, des de Sineu i farcit, també, de fires de pagès on, però, el vi té una presència molt secundària encara.
I merci per l'al.lusió del bloc. Ja sabeu, perquè ens coneixem una mica, que teniu el que us mereixeu!!!
Saluit,
Joan

oriol peérz de tudela ha dit...

Les raons per les quals vaig optar pel porró, Joan, després de diverses vegades servint el vi en gotets de plàstic, van ser diverses. En aquesta mena de fires populars l'heterogenitat és tal que acabes boig, i costa encertar el plantejament. Per qüestions de logística, que el porró resol immillorablement, per qüestions d'higiene, que suposo que és una de les raons de l'èxit històric d'aquest envàs, i per una postura romàntica que els turistes estrangers van agrair, el porró va ser la meva salvació. Però tal com tu insinues, només alguns vins poden ser presentats avui amb aquest aspecte. Crec que el vi A PUNT pot permetre-s'ho, perquè pica l'ullet a la quotidianitat, i si cal amb el porró. Altres vins, els que lluiten per posicionar-se a les prestatgeries de la singularitat, han de recórrer necessàriament a un llenguatge del qual el porró ha quedat fora definitivament. Coses de la semiòtica. Això és una reflexió sense ànim de crítica cap a cap dels vins que "han quedat fora del porró", perquè està ben clar que a mi m'interessen prou.
La FIRAGOST, per altra part, necessita un reenfoc. Els diversos elaboradors que hi participem hem anat compartint la impressió que cal esforçar-nos per donar al vi un lloc adequat, concentrant l'oferta en un recinte concret per afavorir l'efecte de centre firal de la comarca. Ja hem començat a treballar en aquesta direcció i te'n mantindrem informat de cara a la propera edició.

Blog De Vinis ha dit...

Crec que és un avantatge dels vostres vins, Oriol, aquesta capacitat de ser diversos, de poder ser disfrutats amb un porró o amb una copa Spiegelau (per a quan un bon porró Montsant Riedel!!!???: on tindran el cap, aquests...?).
Pel que fa a la fira i al públic concret del vi, sens dubte crec que és millor cridar l'atenció des d'un lloc diferenciat. Aquests dies ho estic vivint a Mallorca, on les fires agrícoles i amb productes de tot tipus de la terra sñon abundants. Els vins s'hi "ofeguen"...
Merci,
Joann