tag:blogger.com,1999:blog-2487755876928157413.post7792879435636642904..comments2023-09-29T11:59:49.616+02:00Comments on perquè el vi torni a la nostra taula de cada dia: Sabem més de cervesa que de vi?Oriol Pérez de Tudelahttp://www.blogger.com/profile/12216332688601060766noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2487755876928157413.post-54310963535425827162008-10-15T23:33:00.000+02:002008-10-15T23:33:00.000+02:00Hola Víctor!He passejat pel teu bloc i m'he fet un...Hola Víctor!<BR/>He passejat pel teu bloc i m'he fet una idea del teu apassionament pel món del vi. Provablement et seguiré (respectuosament).<BR/>Sobre la qüestió que ens ocupava, crec, en general, que hi ha molta tela per tallar, que som, globalment, molt immadurs, socialment, en relació amb el vi. Tinc la impressió que hem fet un salt cap a l'elit i hem identificat el vi amb un objecte extremadament complexe. Alguns, els que fem d'apòstols d'aquesta complexitat, en cantem les meravelles i en justifiquem l'interès, perquè el té, i de pas anem despreciant l'espai del vi de consum. Fins al punt que ens oblidem d'exigir-ne un adequat nivell de qualitat. El resultat és que el vi és car i complicat, i el que és econòmic és dolent i, en tot cas desconegut, incapaç d'inspirar la confiança en els consumidors que s'hi haurien d'aproximar sense complexes. La cervesa, aquest refresc que descrius, ofereix una resposta barata, lliure i distesa, sense renunciar a la qualitat. Entenc aquí qualitat en el sentit de la indústria: garantia i confiança.<BR/>La proposta del vi A PUNT vol contribuir a aquesta necessitat de qualitat implícita, per tothom, unida a la idea de consum: hi ha d'haver un vi amable i interessant però econòmic, disponible, en el que la qualitat sigui segura.Oriol Pérez de Tudelahttps://www.blogger.com/profile/12216332688601060766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2487755876928157413.post-50753045047115629852008-10-09T21:25:00.000+02:002008-10-09T21:25:00.000+02:00Hola Oriol particularment crec que si, que a nivel...Hola Oriol particularment crec que si, que a nivell de carrer coneixem més a la cervesa, però tampoc es un camp essent de complicació. Tinc un bon amic, degustador de vi i gran tastador de cervesa, que quan em comença a parlar dels diferents tipus de cervesa que existeixen em quedo parat, i dista bastant de la imatge simple que he tingut sempre d'aquest aliment. A mi, personalment no m'atrau, sobretot per la seva efímera paleta olfactiva i sens dubte queda relegada a ser un fantàstic complement refrescant, però mai un substitutiu del vi .<BR/><BR/>Per cert, més que una entrevista, la article de la Meritxell Falgueres es un panflet publicitari, ja que la magnífica sommelier em sembla que treballa per a la Damm.<BR/><BR/>Enhorabona pel bloc.Víctor Francohttps://www.blogger.com/profile/10715863557464555504noreply@blogger.com