dijous, 19 de març del 2009

què és un Bag in Box?

Més enllà de la descripció tècnica. Què hi veiem?
En principi, i com a denominador comú, un vi econòmic!
Ha de ser això, indefectiblement, causa de mala qualitat? nosaltres ho desmentim. La proposta del vi A PUNT és una recerca de vi honest, autèntic, pel consum quotidià.
És això una quimera?
En pocs dies he rebut dues repostes:
Al Vitis Vinífera el meu veí era l'IVO, de S'alqueria, un vi important de Cadaqués. El públic s'hi acostava i en lloava la intensitat, la complexitat, la gràcia d'un cupatge curiós, que expressa terrer i l'edat de la vinya que l'origina. És un vi excelent que fa gaudir a qui en pren, amb uns tocs de sobremaduració que aporten una amable dolçor al taní. En una d'aquestes lloances, l'home que hi ha darrere d'aquestes ampolles de culte digué que el seu era un vi fàcil, en alusió al terrer, a la vinya vella, i a la selecció. "lo difícil es hacer esto [en referència al vi A PUNT]: hacer correctamente un vino económico". S'alqueria, vol dir ell, és un producte molt atractiu, en el que s'han invertit els millors recursos, i acaba resultant costós. Jo hi afegiria que hi ha, també, el seu coneixement. L'Ivo és savi i experimentat. D'origen francès, està instal·lat a Cadaqués, i després d'una llarga tragectòria que li dóna criteri, malda per fer créixer aquest projecte de S'Alqueria.
Dimarts, a Vilanova, xerrant amb el Ramon Francàs sobre la serietat del sector, vàrem convenir que els grans productes havien de reconèixer-se en un conjunt de qualitats que inclouen, també, la capacitat industrial. Allò que popularment se'n diu de l'adequada relació entre qualitat i preu. El Ramon em va defensar el Vinya Sol, de Torres (de fet, em va recomanar que tastés el 2008 perquè segons ell m'enduré alguna sorpresa). Fer poques ampolles d'un producte molt bo és fàcil, em va dir, repetint l'Ivo però fent referència al QUA, del qual encara només n'envasem 60.000 litres l'any. Fer 5 milions d'ampolles a bon preu i amb un interès remarcable mereix una barretada.

2 comentaris:

Gemma Urgell ha dit...

100% d'acord amb tu!
Has llegit avui la Vanguardia? Article de la vinacoteca sobre vins Low Cost (i m'ha dit un ocellet que aviat sortiràs tu a la Vangu, no?? ;)

Oriol Pérez de Tudela ha dit...

me'l pots enviar? crec que aquests articles estan en algun lloc del web de La Vanguardia accessible només pels suscriptors. Me'n va parlar el Ramon Francàs, de laseva aportació sobre els vins Low Cost catalans.